Skydda dig

Kontaktförbud
Om du har blivit utsatt för brott av din partner och inte blir lämnad ifred kan du ansöka om kontaktförbud hos Polisen. Om du blir beviljad kontaktförbudet får din partner inte kontakta dig på något sätt – varken via mail, telefon, sociala medier eller genom besök. I så fall begår din partner ett brott och kan bli straffad för det. Det är också viktigt att du inte under några omständigheter kontaktar din partner om du blir beviljad din ansökan, annars kan kontaktförbudet dras in.

Larmtelefon
Om du lever under hot och är rädd för att röra dig utomhus kan Polisen låna ut en larmtelefon till dig. Larmtelefonen har en knapp som går direkt till Polisen om du trycker på den. Larmtelefonen innebär inte att du blir skyddad från att bli angripen, men ser till att du får hjälp om något händer.

Akustiskt larm
Ett akustiskt larm, eller överfallslarm, ger ifrån sig ett högt ljud om du utlöser det. Larmet går inte till Polisen, men gör din omgivning uppmärksam på att något händer. Du kan få låna ett akustiskt larm av Polisen om du lever under hot. Du kan också köpa ett själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.